torsdag 23 juni 2011

Har ni erfarenhet av denna portal?

Driver ni webbyrå som listas av webbyråportalen så kommentera gärna blogginlägget som ställer sig frågan om huruvida webbyråportalen är oseriös eller ej. Det är rättvist att alla vinklar visas. Hittills har jag aldrig pratat med någon byrå som känner sig lurad, så synpunkter är välkomna.

måndag 13 juni 2011

Transparent sökmotoroptimering

Många seoföretag och seokonsulter framhäver sin egen transparens precis som om det är en måttstock på hur seriösa de är. Viktigt är att ha klart för sig vad begreppet står för. Att vara tydlig gentemot kunden och att inte dölja något i sitt arbetssätt, som är viktigt för att kunden ska kunna bedöma lösningen, är en positiv form av transparens. Att agera på sådant sätt så att kundens konkurrenter får klart för sig vilka ord man optimerat för är däremot en onödig form av transparens. Detta kan leda till att konkurrenten i lugn och ro kan agera för att ta viktiga positioner på Google.

Så därför är det viktigt att kundens intressen alltid går först. Det lönar sig i längden då kunderna ofta är de bästa säljarna.